Heel het team van de huisartsenpraktijk neemt maatregelen om het mogelijk te maken patiënten op te vangen. Door een reorganisatie in gebouw en ziektebeeld is dit ook mogelijk. Wij proberen de steriliteit en coronaveiligheid van het hoofdgebouw nr. 105 te optimaliseren door gebruik te maken van hygiënemaatregelen, door gebruik te maken van organisatie in verdiepingen en door het installeren van de flow van patiënt/ arts/paramedicus/ praktijkassistente. De infectieraadpleging werd om diezelfde reden verplaatst naar onze eigen INFECTIERAADPLEGING in de Sint Katharinastraat nr 33.

Informatie over corona in eenvoudige taal: https://www.wablieft.be/nl/corona-in-eenvoudige-taal

TESTEN voor VAKANTIE: WANNEER, WAAR, HOE?

Ga je op vakantie?

STOPZETTING TRIAGEPOST WILLEBROEK

HOOG RISICO CONTACT?

REGELS 1/12/2021 IVM KLACHTEN, TESTING EN QUARANTAINE

HOOG RISICO CONTACTEN AANGEVEN: https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/

REGELS 1/11/2021 IVM KLACHTEN, TESTING EN QUARANTAINE

Heb je milde klachten? Kijk dan of je je moet laten testen via deze zelfevaluatietool: https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat
Had je een hoog risico contact? Bel naar 02 214 1919 om je code te krijgen en bel naar het triagecentrum om een afspraak te krijgen: https://www.hak-schelde-rupel.be/elementor-1590/
Voor een gewone PCR testing, zonder HRC, kan je een code aanmaken via www.mijngezondheid.be 
Meer info vindt u ook op: https://www.medina.be/nl/covid-19/

Positief getest en vragen over de quarantaine? Bel dan naar de corona infolijn op: 0800 14 689 van ma- vrij: 9u tot 17u.

Meer informatie vindt u op: https://www.hak-schelde-rupel.be/elementor-1590/

INFORMATIE IVM REISTESTEN: Onze huisartsenpraktijk kan PCR testen afnemen tussen 14u en 15u. Indien u op deze momenten niet kan, verwijzen wij u graag door naar drie andere centra hieronder.
https://sonicgenetics.be/covid-19/
https://www.cma.be/nl/covid-19/

WAAR VINDT U UW VACCINATIE TERUG (indien u dit heeft gehad)?

 • www.brusselshealthnetwork.be –> mijn covidgegevens –> vervolgens covidvaccinatieronde ( af te drukken in 3 talen)
 • Europees certificaat via mijngezondheid.be (vanaf midden juni)

CORONA APP:
Registreer de testcode van de app in het eFormulier.
Met de Coronalert-app registreert de smartphone anoniem de nauwe contacten van de patiënt. Met Coronalert kan de patiënt het resultaat van een Covid-19-test rechtstreeks in de app ontvangen. Meteen daarop kan deze zijn nauwe contacten waarschuwen. Dit gebeurt volledig anoniem: noch de patiënt, noch zijn contacten weten om wie het gaat, of waar en wanneer het contact plaatsvond.

Meer informatie vindt u op: https://mailchi.mp/c174e39c65ff/nieuws-van-zorg-en-gezondheid-h1x3kf141a-635195?e=89e2f56d0b

Waarom dragen we een mondmasker? Kan ons dit helpen? Hoe maken we en mondmasker? Vind een antwoord op deze vragen via: https://www.info-coronavirus.be/nl/mondmasker/

Voorzorgsmaatregelen:
Virussen verspreiden zich voornamelijk en het snelst via de handen. Daarom is het sterk aangeraden dat je

 • Je hygiëne probeert te verzorgen.
 • Niest of hoest in een (papieren) zakdoek. Gooi deze daarna steeds netjes in de vuilbak.
  Heb je geen zakdoek bij? Hoest of nies dan in de binnenkant van je elleboog.
 • je handen regelmatig én grondig wast. Gebruik hiervoor steeds water en zeep. Droog je handen af met een papieren doek, niet met een gemeenschappelijke handdoek.
 • Verlucht je kamer voldoende.
 • Voel je je niet goed? Voel je je grieperig en/of heb je koorts?
  Blijf thuis en raadpleeg je huisarts. Indien er na onderzoek wordt vastgesteld dat het om een coronabesmetting gaat, zal je huisarts een team van “Infectieziektebestrijding en Vaccinatie” van het Agentschap Zorg en Gezondheid verwittigen dat nagaat welke maatregelen er moeten worden genomen.

Preventiemaatregelen:

 • Vermijd om handen te geven, te kussen of te knuffelen als je iemand begroet.
 • Wees aandachtig voor risicogroepen (personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen, kinderen jongere dan 6 maanden, zwangere vrouwen, personen met een verzwakt immuunsysteem, …)
 • Kinderen worden niet ernstig ziek van het coronavirus, maar kunnen het wel makkelijk verspreiden. Contact tussen kinderen en ouderen is dus af te raden.
 • Vermijd contact met mensen die zichtbaar ziek zijn of hou voldoende afstand.

BIJ VRAGEN OVER GEZONDHEID EN OPENBARE ORDE KAN JE TERECHT OP HET NUMMER 0800-14689

WAT ALS JE BESMET BENT?