Heel het team van de huisartsenpraktijk neemt maatregelen om het mogelijk te maken patiënten te blijven kunnen opvangen. Wij proberen alle verdiepingen zeer steriel te houden door meermaals per dag alles te desinfecteren. Wij vragen jullie dan ook om met de opgelegde regels rekening te houden.

Waarom dragen we een mondmasker? Kan ons dit helpen? Hoe maken we en mondmasker? Vind een antwoord op deze vragen via: https://www.info-coronavirus.be/nl/mondmasker/

CORONA APP:
Registreer de testcode van de app in het eFormulier.
Met Coronalert registreert de smartphone anoniem de nauwe contacten van de patiënt: contacten die hij zich herinnert, maar ook contacten die hij mogelijk is vergeten, liever niet vermeldt of niet persoonlijk kent. Met Coronalert kan de patiënt het resultaat van een Covid-19-test rechtstreeks in de app ontvangen. Meteen daarop kan deze zijn nauwe contacten waarschuwen. Dit gebeurt volledig anoniem: noch de patiënt, noch zijn contacten weten om wie het gaat, of waar en wanneer het contact plaatsvond.

Meer informatie vindt u op: https://mailchi.mp/c174e39c65ff/nieuws-van-zorg-en-gezondheid-h1x3kf141a-635195?e=89e2f56d0b

WAT MOET IK DOEN ALS IK ZIEK BEN? –> Heb je koorts, grieperig gevoel, niezen, keelpijn en/of luchtwegklachten (zoals hoesten en ademhalingsmoeilijkheden)?

 • Blijf THUIS, ga NIET naar spoed, kom niet meteen naar de huisartsenpraktijk.
 • Bel je huisarts en vermeld je symptomen! De huisarts bepaalt via telefonisch consult of je thuis kan uitzieken of naar het ziekenhuis moet.

Voorzorgsmaatregelen:
Virussen verspreiden zich voornamelijk en het snelst via de handen. Daarom is het sterk aangeraden dat je

 • Je hygiëne probeert te verzorgen.
 • Niest of hoest in een (papieren) zakdoek. Gooi deze daarna steeds netjes in de vuilbak.
  Heb je geen zakdoek bij? Hoest of nies dan in de binnenkant van je elleboog.
 • je handen regelmatig én grondig wast. Gebruik hiervoor steeds water en zeep. Droog je handen af met een papieren doek, niet met een gemeenschappelijke handdoek.
 • Verlucht je kamer voldoende.
 • Voel je je niet goed? Voel je je grieperig en/of heb je koorts?
  Blijf thuis en raadpleeg je huisarts. Indien er na onderzoek wordt vastgesteld dat het om een coronabesmetting gaat, zal je huisarts een team van “Infectieziektebestrijding en Vaccinatie” van het Agentschap Zorg en Gezondheid verwittigen dat nagaat welke maatregelen er moeten worden genomen.

Preventiemaatregelen:

 • Vermijd om handen te geven, te kussen of te knuffelen als je iemand begroet.
 • Wees aandachtig voor risicogroepen (personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen, kinderen jongere dan 6 maanden, zwangere vrouwen, personen met een verzwakt immuunsysteem, …)
 • Kinderen worden niet ernstig ziek van het coronavirus, maar kunnen het wel makkelijk verspreiden. Contact tussen kinderen en ouderen is dus af te raden.
 • Vermijd contact met mensen die zichtbaar ziek zijn of hou voldoende afstand.

BIJ VRAGEN OVER GEZONDHEID EN OPENBARE ORDE KAN JE TERECHT OP HET NUMMER 0800-14689

WAT ALS JE BESMET BENT?

Daar in Europa op verschillende plaatsen mensen besmet zijn met het virus, geven we graag wat algemene informatie mee. Er zijn veel soorten van virussen uit de coronafamilie, zoals bijvoorbeeld de alombekende verkoudheid. Het virus dat zich nu aandient, COVID-19, werd als eerste aangetroffen in China en is zich wereldwijd aan het verspreiden. Dit virus is een nieuw virus, waartegen ons lichaam nog niet de juiste antistoffen voor heeft kunnen ontwikkelen. We vragen iedereen om zich in eerste plaats NIET TE PANIKEREN. Onze overheden en gezondheidsdiensten doen er alles aan om patiënten te verzorgen en op te vangen.