Huisartsen Ruisbroek

Huisartsen Ruisbroek

Opleidingspraktijk

HAIO

Als jonge, pas afgestudeerde huisarts beginnen werken is een grote stap. Er wordt immers veel van je verwacht. Huisartsgeneeskunde is een vak apart en waar kan je dit beter leren dan in een huisartsenpraktijk zelf?
Daarom werken pas afgestudeerde artsen nog gedurende 1 of 2 jaar als huisarts in opleiding (h.a.i.o) samen met een huisarts die als stagemeester erkend werd. Een HAIO wordt ingeschakeld in alle aspecten van het huisartsenwerk: eigen spreekuren, eigen huisbezoeken en wachtdiensten doen.
Leren betekent een proces doormaken van kijken (observeren), zelf doen onder begeleiding (supervisie), tot volledig zelfstandig werken.
Dit brengt met zich mee dat we af en toe samen raadpleging doen, met elkaar mee-kijken en mee-werken. Dagelijks is er overleg en verslaggeving, wekelijks bespreken we uitgebreider de problemen zodat we u allen zo goed mogelijk kennen en kunnen helpen.

b3lineicon|b3icon-computer-text||Computer Text

Stagiaires

Stagiaires verschijnen ook regelmatig in onze praktijk. Ze zijn basisarts in opleiding en zijn nog volop aan het studeren aan de universiteit. Zij komen in een huisartsenpraktijk een kijk-en doe-stage volgen voor een periode van maximum 6 weken uitsluitend onder begeleiding van een arts van de praktijk